(na około 40 ciasteczek)
- 340 g mąki pszennej
- 200 g masła lub margaryny
- 200 ml masy krówkowej
- 50 g cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 100 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Margarynę, masę korówkową i cukier zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę oraz ekstrakt z wanilii i ponownie zmiksować. Wsypać gorzką czekoladę pokrojoną w kosteczkę i dokładnie wymieszać. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę i spłaszczyć dłonią. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez 15 minut (ciasteczka powinny zarumienić się na brzegach).
(przepis zaczerpnięty ze strony www.mojewypieki.pl)
(przepis zaczerpnięty ze strony www.mojewypieki.pl)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy zostawiony komentarz :)